Route 66

2009-05-07 11:12:48

“The Mother Road”- iš Čikagos į Los Andželą. Legenda gimė 1920 metais, kai Amerikoje tik pradėjo atsirasti padorūs keliai. Nutiestas palaidojant pirmųjų migrantų pėdsakus ir indėnų takus. Iki 1938 kelias buvo baigtas tiesti iš asfalto ir betono. Iki to laiko jis jau tapo taip vadinamu “motina kelių”. Depresija 1930 -tais vertė ieškoti žmones geresnio gyvenimo, šimtai tūkstančių nuskurdintų ūkininkų ir išmestų iš savo darbo vietų darbininkų visoje Amerikoje. Būtent dėl šio nuosmukio dauguma gyventojų neturėjo pakankamai pinigų įvairioms pramogoms, tokioms kaip покер, ar netgi būtiniausioms kasdieninėms prekėms.

1939 m. John Steinbeck sukūrė Epą apie fermerio šeimą, kuri sumetusi savo daiktus į seną automobilį, skubėjo į pietines valstijas palaimingu Route 66 .
Po karo tūkstančiai demobilizuotų karių, paėmę šeimas vyko Route 66 į pietus.
Bobis Troupas, pianistas išgarsino šį asfalto kelią savo hitu “Get Your Kicks On Route 66″, dėl šios dainos Amerika ėjo iš proto. 60-taisiai sukurtas serialas “Route 66″, kuriame du herojai vyksta ieškoti nuotykių legendine Corvette. Bet ne vien muzika ir filmais išgarsėjo šis kelias , tačiau tūkstančiais motociklistų kurie keliavo į saulėtąją Kaliforniją. Palaipsniui baikerių tarpe įsigalėjo nuomonė, kad tik įveikęs visą kelią gali vadintis tikru motociklistu.
Jau 1970 m. iš Čikagos į Los Andžela galima buvo nulėkti naujai pastatytais greitkeliais , tad 1985 m., “Route 66″, buvo išbrauktas iš esamų kelių sarašo.
Tačiau kelias nebuvo pamirštas, tūkstančiai entuziastų pradėjo kelio apsaugojimo kampaniją ir pasiekė pripažinimą, kaip nacionalino paminklo JAV. Dabar jis tapo tapo turistų meka . Milijonai amerikiečių praleisti savo atostogas vyksta ten – juo labiau, kad jis driekiasi ne tik per lygumas ir dykumas, tačiau ir per gražujį didijį kolorado kanjoną.
Ir kol kelyje girdėti padangų šniokštimas ir motociklų kriokimas, variklių gaudesys, ROUTE 66 yra gyvas.


Žinokite, kas vyksta

Gaukite klubo naujienas greičiau ir patogiau:

Support Your Local -3

WHICH PART OF FUCK OFF DON'T YOU UNDERSTAND?